Importanța albinelor pentru oameni, planetă și consumabile alimentare

Importanța albinelor pentru oameni, planetă și consumabile alimentare

albine sunt esențiale pentru sănătatea oamenilor și a planetei. Mierea și alte produse au proprietăți medicinale, iar rolul albinelor ca polenizatori le face vitale pentru aprovizionarea alimentară.

Există aproximativ 20.000 de specii de albine cunoscute din întreaga lume și peste 4.000 sunt originari din Statele Unite. Oamenii gestionează doar câteva dintre acestea, iar majoritatea speciilor sunt sălbatice.

, precum și apreciază albinele pentru mierea lor, oamenii au ajuns să recunoască importanța albinelor în promovarea securității alimentare și a varietății în plante și animale.

Cu toate acestea, o creștere a factorilor, cum ar fi consumul de pesticide și urbanizarea, înseamnă că albinele sunt în prezent în declin, afectând negativ multe dintre ecosistemele Pământului.

O pierdere a albinelor ar afecta Miere furnizează, dar, mai important, securitatea alimentară mondială și biodiversitatea. Fără ei, lumea ar putea fi un loc foarte diferit.

De ce albinele sunt importante?

Albinele sunt semnificative din mai multe motive. Au importanță istorică, contribuie la sănătatea umană și joacă un rol în menținerea ecosistemelor sănătoase.

Produse de sănătate

Nu toate albinele produc miere, dar este unul dintre motivele principale pentru care oamenii le apreciază. Substanța este un îndulcitor natural, cu multe calități potențiale de sănătate.

Oamenii au folosit albine și produse legate de albine în scopuri medicinale timp de mii de ani. Cercetătorii au remarcat afirmațiile că are proprietăți antioxidante, antimicrobiene, antiinflamatorii și anticancerigene.

În medicina tradițională, oamenii folosesc miere atunci când tratează o mare varietate de afecțiuni. În timp ce multe dintre aceste utilizări nu au sprijin științific, acestea includ:

 • boli de ochi
 • astm bronșic
 • infecții cu gâtul
 • Thirst
 • Infestarea viermilor
 • Ulcerații

ceară de albine este un alt produs important pe care oamenii l -au folosit anterior în impermeabilizare și combustibil. În prezent, are beneficii pentru sănătate și caracteristici într -o serie de produse de piele. În plus, industriile farmaceutice o folosesc în unguente.

Alte produse de albine care pot beneficia de sănătatea umană includ:

 • propolis, o rășină pe care albinele o creează
 • Pâine de albine
 • Bee Pollen
 • Royal Jelly
 • Beeswax
 • Venom Bee

într -un Studiul 2020, oamenii de știință au găsit dovezi că Melittin, o componentă în veninul de albine, ar putea ucide celulele canceroase.

Aflați mai multe despre beneficiile mierii.

În ultimii ani, a devenit clar că miere poate să nu fie cel mai important motiv pentru a proteja albinele. Acest lucru se datorează faptului că produsrecenzie.top albinele joacă un rol crucial în polenizare, unde folosesc părul pe corpul lor pentru a transporta cereale mari de polen între plante.

Aproximativ 75% din culturi produc randamente mai bune dacă animalele îi ajută să polenizeze. Dintre toate animalele, albinele sunt cei mai dominanți polenizatori ai plantelor sălbatice și de cultură. Ei vizitează peste 90% din primele 107 culturi din lume.

Cu alte cuvinte, albinele sunt esențiale pentru creșterea multor plante, inclusiv culturile alimentare.

Importanța istorică

Oamenii lucrează cu albinele din întreaga lume de milenii. Semnificația provine din recoltarea directă a mierei și a ceară de albine și a credințelor culturale.

De exemplu, grecii antici s -au gândit la albine ca un simbol al nemuririi. În secolul al XIX -lea, apicultorii din Noua Anglie și -ar informa albinele despre orice evenimente majore în societatea umană. Între timp, nativii din nordul australienilor au folosit ceară de albine atunci când produc artă rock.

Pentru experți din istorie, produsele Bee sunt un aspect cheie al arheologiei. Acest lucru se datorează faptului că ceară de albine produce o „amprentă chimică” pe care oamenii o pot evalua pentru a identifica componentele din reziduurile organice.

Societatea și mediul înconjurător

Albinele sunt foarte inteligente, iar oamenii au aplicat cunoștințe despre Manierismele și interacțiunile lor sociale atunci când creează inițiative umane.

De exemplu, cercetătorii au sugerat că studierea acțiunilor albinelor ar putea ajuta experții să dezvolte planuri de urgență pentru evacuarea persoanelor dintr -un mediu supraaglomerat.

observarea dansurilor de albine poate ajuta, de asemenea, oamenii de știință să înțeleagă unde au loc schimbările în mediu.

Cum afectează acest lucru oamenii?

Practici agricole, încălzire globală, Și boala este doar câteva motive pentru care numărul de albine scad. Experții sunt preocupați de impactul asupra consumabilelor alimentare mondiale, în special a fructelor, nucilor și legumelor.

Ei spun că, fără albine, nu vor mai fi nuci, cafea, cacao, roșii, mere sau migdale, pentru a numi câteva culturi. Acest lucru ar putea duce la deficiențe nutritive în dieta umană, deoarece aceste produse sunt surse esențiale de nutrienți vitali.

În plus, proprietățile medicinale emergente ale veninului albine și alte produse de albine nu pot fi niciodată accesibile fără albine care să le furnizeze le -a furnizat .

În termeni financiari, polenizarea fructelor și legumelor de către albinele sălbatice din Statele Unite are o valoare economică ridicată. Un studiu din 2020 a descoperit că albinele sălbatice au fost responsabile pentru o porțiune semnificativă de venit net din afine. Există o legătură directă între randamentul economic al fermierilor și prezența albinelor.

În 2012, experții au estimat că polenizarea totală este în valoare de 34 de miliarde de dolari, cu o mare parte din această sumă din cauza albinelor.

Ce puteți face pentru a vă ajuta?

Curți și grădini verzi pot fi resurse vitale pentru albine. Creșterea florilor autohtone și lăsarea buruienilor să se dezvolte poate contribui la sănătatea și numerele albinelor prin furnizarea de hrană și adăpost. Reducerea activităților de amenajare a peisajului, cum ar fi cosirea sau tăierea, poate ajuta albinele prin creșterea cantității de vegetație disponibilă.

Conform unui studiu din 2019, precum și beneficiul albinelor, creșterea spațiilor rurale din zonele urbane poate stimula bunăstarea mentală și emoțională umană.

Nescris și voluntari pot contribui la cercetare Prin intermediul inițiativelor științifice ale cetățenilor, unde oamenii raportează ceea ce văd în zona lor locală. Acest lucru poate ajuta experții să înțeleagă ce se întâmplă într-o anumită zonă sau țară.

De exemplu, un studiu din 2020, bazat pe cetățean, a relevat faptul că albinele de dovlecei ocupă o gamă geografică largă și preferă fermele cu mai puține perturbări ale solului.

În plus, în Proiectul Great Pollinator din 2007, un parteneriat din New York i -a încurajat pe membrii publicului să urmărească albinele și să înregistreze tipurile de flori sălbatice pe care le -au vizitat. pentru a proteja albinele. Cu toate acestea, acest lucru depinde de faptul că oamenii pot identifica corect speciile. Prin urmare, învățarea despre speciile și obiceiurile de albine poate ajuta și indivizii să le protejeze.

rezumat

Albinele au importanță culturală și de mediu ca polenizatori și producători de miere și medicamente. Mișcarea polenului între plante este necesară pentru ca plantele să se fertilizeze și să se reproducă.

Atât albinele crescute și sălbatice controlează creșterea și calitatea vegetației – atunci când prosperă, la fel și culturile. Albinele sunt vitale atunci când vine vorba de securitatea alimentară. Cu toate acestea, bunăstarea și numărul de albine din întreaga lume sunt în declin și este esențial să le protejăm pentru a menține bunăstarea umană.

 • Nutriție / dietă
 • Mediu / Apă /Poluarea

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .